Pubers!

Coachen van het puberbrein

Ze zijn fantastisch! Ze zijn niet te volgen! Pubers...

En ze hébben het lastig. Ze worden niet begrepen én ze begrijpen zichzelf ook vaak niet. Wat moet ik, wie ben ik en hoe word ik? Wat verwacht mijn omgeving en wat wil ik zelf eigenlijk? Gevolg: onzeker, tegendraads, neerslachtig. Als ouder is het in lastige periodes dan erg moeilijk om de juiste benadering te vinden. Zit ik er te dicht op? Moet ik nu juist praten of niet? Welke vragen stel ik en wat gaat er nou werkelijk in dat koppie om?

Om te beginnen hebben jongeren een brein dat sterk in ontwikkeling is. Verbindingen in de hersenen veranderen en daardoor ook het gedrag. Het kan maken dat ze dingen doen en zeggen waarvan ze de gevolgen niet overzien. Ook is het beloningsgebied in het brein erg actief wat ze egocentrisch doet lijken. Als zo'n fase maar een tijdje aanhoudt is dat reden om de poppen aan het dansen te hebben! Door de juiste coaching is dit gedrag bij te sturen en de begrijpen.

Door mijn jarenlange ervaring in het werken met jongeren  heb ik ondervonden dat iedere jongere een eigen temperament heeft. Door het temperament van de jongeren in kaart te brengen wordt vaak snel helder waarover de problemen gaan. De manier van kijken en denken geeft richting aan de aard van de problemen en geeft tevens als snel een nieuwe manier van denken aan waardoor zaken oplossen. 
Ik vertel er graag meer over in de kennismaking. 
Neem contact met me op door een appje te sturen of te mailen. Gegevens staan onderaan deze pagina.