Psychologisch Krachttraject met PMA

De kracht van PMA is het herkennen van de triggers en het aanpakken van de oorzaak,
in plaats van het leren omgaan met de gevolgen
 

 
Je leven lang sla je dagelijks vele miljoenen indrukken op in het onbewuste brein. Minder dan 1% van alle indrukken die we opdoen verwerken we bewust. Indrukken doen we op via de zintuigen. Horen ruiken, zien, voelen en proeven. Aan elke gebeurtenis die we meemaken kleven als het ware deze indrukken. Maar we zijn daar niet bewust mee bezig.
In het leven van alle dag worden we zonder dat we het doorhebben nog wel voortdurend geconfronteerd met deze opgeborgen indrukken. Dit dient namelijk allemaal als referentiemateriaal om het huidige moment te kunnen begrijpen.

Als jij gebakken appeltaart ruikt, ben je misschien onmiddellijk weer bij je oma in de keuken als kind. En voel je je onmiddellijk warm en veilig.
Hoor je het geluid van piepende banden, dan kan het zomaar zijn dat je hart verschrikkelijk begint te bonken en het zweet je uitbreekt. Was je zelf ooit bij een ongeluk betrokken welke je veel pijn en paniek bezorgde? Dan is dit een logische reactie. Als je je dat nog kunt herinneren dan is de reactie verklaarbaar. Maar stel dat je delen uit het ongeluk door de shock niet meer weet. Of het gebeurde toen je 2 jaar oud was, dan weet je dit niet meer en kun je de plotselinge angst en zweet aanval niet herinneren. Maar jouw onbewuste slaat megahard aan op het geluid van de piepende banden. Alleen jouw bewuste heeft dat niet door.

Zo zit ons onbewuste vol met opgeslagen materiaal waardoor we regelmatig somber, angstig of onzeker worden. En de kracht van PMA zit in het opsporen van patronen in herinneringen die opnieuw kunnen worden verwerkt waardoor de emotionele lading verdwijnt. Je voelt je na een sessie waarbij dit gebeurt vaak direct een stuk lichter en na verloop van tijd verdwijnen de klachten waar je voor kwam.
Dus onverklaarbaar moe, onzeker, onrustig, gestrest, angstig of somber? Onderga een sessie PMA en voel het resultaat!!
 
Elk probleem heeft een voor- en een achterkant.

PMA onderzoekt de voorkant van het probleem. Het ontstaan van de opgeslagen waarneming die triggers veroorzaakt in het heden. Onverklaarbaar verborgen maar bepalend voor hoe we ons voelen. Als deze zaken op tafel liggen is het mooi om te kijken hoe je bewust in het leven kunt groeien. Met andere woorden, hoe ga je vanaf nu de zaken die je meemaakt analyseren en hercoaderen zo, dat je begrijpt hoe jouw brein werkt. Daardoor ben jij in charge! en weet je in het moment de juiste keuzes te maken omdat je de gevolgen kan overzien. Je bent de leider van jouw eigen verkeerstoren aan ervaringen!

Coaching is een methode waarin de huidige ongewenste situatie wordt ontrafeld waarna een beeld wordt geschetst van de gewenste situatie. Dit kan gaan om een situatie die bijzonder stressvol of onzeker is. Als er een burn-out dreigt of de richting en wens in de eigen ontwikkeling zoek zijn.

Coaching is effectief als er een duidelijk doel is waar naartoe gewerkt wordt. De redenen waardoor de gewenste situatie nog niet bereikt is verdient een scherpe analyse. Deze analyse maken we samen in de bijeenkomsten. De zoektocht zal gaan over weerstanden en belemmeringen naast de eigen krachten en hulpbronnen die er zijn.

Van mij als psychologisch coach kun je verwachten dat ik luister met volledige aandacht en respect voor jouw verhaal heb. Ik houd je soms een spiegel voor en vorm mij een beeld van jouw wereld. De antwoorden op de vragen leiden je naar nieuwe perspectieven, voortdurend met jouw doel als eindpunt voor ogen. Jij bent de eigenaar van het traject en bepaalt het ritme. Ik stuur op basis van jouw behoefte. Je kunt van mij een no-nonsens houding verwachten met ruimte voor humor.

De werkwijze zal afhankelijk zijn van de behoefte. Het proces kent geen vaste wegen. Door aan te sluiten bij jou en de behoefte in de ontwikkeling te onderzoeken zal ik methoden en technieken inzetten die passend zijn. Dit kunnen oefeningen en testen zijn naast de gesprekken die we hebben.

Neem contact met me op door me te maillen of te appen. Gegevens staan onderdaan de pagina.